نفقه اقارب به چه کسانی تعلق میگیرد؟


2022,04,16
نفقه اقارب به چه کسانی تعلق میگیرد؟

برای تمامی ما بارها رخ داده است که واژه نفقه را در کناره ی واژه زوجه یا همان زن دیده ایم و به گوشمان خورده است. به همین دلیل شاید کمتر با کلمه نفقه اقارب مواجه گردیده باشید. ولیکن نفقه اقارب چیست! همان گونه که اشاره نمودیم، نفقه زوجه به گونه ای کلّی و جامع به معنی تأمین هزینه های منوط بر زندگی، حاوی؛ خانه، اثاثیه خانه، غذا، پوشاک، دارو و درمان و… برای زن است. واژه اقارب تحت عنوان یک واژه عربی که جمع کلمه اقرب می باشد و به معنی اقوام و خویشاوندان است. از این جهت قید واژه نفقه در کناره ی واژه اقارب به معنی نفقه ای حاوی همان؛ غذا، مسکن، پوشاک، دارو و… می باشد که به جمع خاصی از نزدیکان شخص تعلق می گیرد.

البته که تأدیه این گونه نفقه به شرطی می باشد که اقارب شخص یعنی خویشاوندان و نزدیکان او توانایی و قدرت مالی جهت رفع و برطرف نمودن نیازهای خویش نداشته باشند. ولیکن این تمام ماجرا نخواهد بود. زیرا تأدیه نفقه اقارب شرایط ویژه ای را به خود اختصاص داده است و با تأدیه نفقه زن تفاوت هایی را خواهد داشت.

 

» شرایط تأدیه نفقه اقارب چه خواهد بود؟

نفقه اقارب به خویشاوندانی که از همدیگر متولد گردیده اند، قابل تأدیه خواهد بود. حال که شما پاسخ سؤال نفقه اقارب چیست را به دست آورید! قطعاً دوست دارید با پاسخ این پرسش هم آشنا شوید که تأدیه نفقه اقارب چه شرایطی را در پی خود دارد! به عبارتی بهتر و صریح تر، حائز اهمیت ترین شرط تأدیه نفقه اقارب، نسبی بودن اقارب و یا همان به اصطلاح خویشاوندان می باشد. نسبی بودن اقارب یا به صورت صعودی است و یا نزولی. مقصود از نسبی بودن اقارب به گونه صعودی، خویشاوندان و نزدیکان حاوی؛ پدر، پدربزرگ نیز پدرِ پدربزرگ است. مقصود از نسبی بودن اقارب به گونه نزولی، خویشاوندان و نزدیکان حاوی؛ فرزند، نوه به همراه نتیجه می باشد. البته که صعودی و نزولی بودن خویشاوندان و نزدیکان در تأدیه نفقه تفاوتی را رقم نخواهد زد.

شرایط تأدیه نفقه اقارب چه خواهد بود؟

 

» حال آن که مسئله حائز اهمیت این می باشد که:

مسئله حائز اهمیت این می باشد که خویشاوندانی که از همدیگر متولد نشده اند همانند؛ خواهر، برادر، خاله یا خواهرزاده، عمو به همراه برادرزاده به لحاظ قانونی مجبور به تأدیه نفقه اقارب به همدیگر نیستند. با وجود آن که از منظر اخلاقی می‌باید هر شخص ثروتمندی به خواهر و یا برادر خویش به هنگامی که فقیر و ندار باشد، کمک نماید. ولیکن به لحاظ قانونی این موضوع الزامی نخواهد بود. از این جهت برای این موضوع در مرحله نخست حاوی حال خویشاوندی می باشد که با واسطه یا آن که بدون واسطه از یک دیگر متولد گردیده باشند. از این جهت نفقه اقارب به خویشاوندانی که از همدیگر نیز متولد نگردیده اند، به لحاظ قانونی تعلق نمی گیرد.

» نفقه اقارب به اشخاصی که فقیر و مستحق می باشند، قابل پرداخت خواهد بود

بنابر قانون فردی که مستحق اخذ نفقه اقارب می باشد که نتواند به طریق شغلی که دارد از پس هزینه های خویش برآید. از این جهت فردی که نیاز مالی داشته باشد ولیکن به هیچ کاری با وجود برخوردار بودن از قدرت و توان ذهنی و جسمی اشتغال نداشته باشد، مستحق اخذ نفقه اقارب نخواهد بود. زیرا که مستحق و نیازمند حقیقی تلقّی نمی شود. به عبارتی چنین شخصی با اشتغال به اموری که مناسب جایگاه و مقام اوست، خواهد توانست نیاز مالی خویش را برطرف سازد. با این حال مستحق و نیازمند حقیقی کسی می باشد که با وجود اشتغال داشتن به امری باز هم نتواند از پس مخارج و هزینه های زندگی خود بر بیاید.

نفقه اقارب به اشخاصی که فقیر و مستحق می باشند

 

» تمکن مالی، پرداخت کننده نفقه

مقصود از تمکن مالی این می باشد که، شخصی که نفقه خویشاوندان را پرداخت می کند، نباید در تنگنا و چهارچوب قرار بگیرد و باید از پس خرج و مخارج زندگی برآید. از این جهت امکان دارد کسی با در اختیار داشتن ثروت بسیار ملزم به تأدیه نفقه نباشد، زیرا ممکن است شرایط وی در جامعه به گونه ای باشد که مخارج او بسیار زیاد باشد یا در برابر ثروت خویش، بدهی بسیاری هم داشته باشد. از این جهت معیار تنها ثروت بسیار داشتن، نیست و می‌باید به شرایط معیشت شخص مورد نظر توجه نمود.

دوستان عزیز ما در این متن از خود سعی نمودیم شما را با نفقه اقارب و این موضوع که به چه کسانی تعلق خواهد گرفت، آشنا سازیم. بهتر است نگران نباشید، چرا که شما می توانید در صورت وجود سؤالات بیشتر در این راستا با  شماره تلفن  حاصل فرمایید.

مطلب مرتبط:

مشاوره تلفنی با وکیل خانواده

روش ها و راهکارهای مطالبه نفقه

 

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
صفحات شبکه های اجتماعی ما
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید تا از اخبار جدید و جزئیات خدمات ما مطلع شوید
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x