نقش وکیل در صلح و سازش متداعیین


2022,11,05

در پرونده ها و دعاوی حقوقی هر یک از طرفین وکیل انتخابی خود را معرفی می‌کند و به این فرد به علت آگاهی کامل از قوانین حقوقی اعتماد کامل را دارند. همچنین وکلا با تکیه بر این دانش و آگاهی و تجربه کاری خود می توانند باتوجه به شواهد و مدارک رای احتمالی دادگاه را پیش بینی کنند و طرفین را از مزایای سازش مطلع کنند و موکل خود را ترغیب به صلح کنند. در این مطلب به بررسی نقش وکیل در صلح و سازش متداعیین می پردازیم.

بررسی نقش وکیل در اجتماع

نقش اساسی وکیل جنبه پیشگیری قضایا را دارد به طور کلی در جوامع امروزی مشاهده میشود که بسیاری از افراد قبل از مشورت با وکیل مورد اعتماد خود دست به هیچ اقدامی نمی‌زنند.

نقش دیگر وکلا بررسی و تنظیم قانون هماهنگ در جهت پیشرفت اجتماع است .برای مثال در بسیاری از کشورها هیچ قانونی تا توسط وکلای دادگستری بررسی نشده به قوه مقننه داده نمی‌شود.

روش های جایگزین حل اختلاف

منظور از این روش استفاده از هر راه حل و ابزاری جهت حل اختلاف طرفین بدن مراجعه به دادگاه و مجامع قانونی است.

مزایای روش های جایگزین

۱.هزینه کمتر: طرح دعوا در محاکم قضایی و تشریفات اداری برای هر دو طرف هزینه بر است و در بسیار از کشورها حتی افراد را متحمل هزینه های گزاف می کند بنابراین انتخاب روش جایگزین معمولا کم هزینه تر است

۲.سرعت بالا: مراحل رسیدگی به پرونده ها در آیین دادرسی معمولا غیرمنعطف و زمانبر است در مقابل روش جایگزین نیازمند این تشریفات قانونی نیست بنابراین سرعت و انعطاف‌پذیری از مزایای آن است.

۳. اطمینان و کارآیی: برخلاف افراد مسئول رسیدگی به پرونده های قضایی که مورد شناخت طرفین نیستند در روش جایگزین این افراد با واسطه و یا بی واسطه مورد انتخاب طرفین دعوی هستند و به دلیل نقش طرفین در این انتساب نتیجه نهایی بیشتر مورد قبول انهاست.

چگونگی ایفای نقش وکیل در داوری مبتنی بر سازش

۱. از طریق آگاهی بخشی به موکل از آینده پرونده

وکلا به علت اشراف به مراحل و قوانین می تواند به موکلین خود آگاهی لازم را درباره مزایای صلح که بالاتر اشاره شد، بدهند که حتی اگر حکم نهایی به نفع موکل هم باشد از طریق سازش زودتر به خواسته خود می رسد.

۲.آگاهی دادن به طرفین دعوا از روند طولانی رسیدگی

طولانی بودن روند رسیدگی بر کسی پوشیده نیست علاوه بر این ممکن است باعث ایجاد اسیب های روحی و روانی جبران ناپذیر برای افراد شود. وکیلی که رسالت خود را بر سازش متداعیین قرار داده موظف است با آکاهی دادن این مسائل به افراد کمک کند.

۳.آگاهی دادن به طرفین دعوا نسبت به خسارات دادرسی

هزینه های مالی که بر گردن طرفین قرار داده می شود مورد دیگری است که وکیل باید قبل از ابتدای دعوی که هنوز هزینه زیادی خرج نشده طرفین را از آن آگاه کند.

۴.آگاهی دادن به طرفین از مزایای داوری

این مطلب دارای چند امتیاز است.

الف. سرعت در رسیدگی

ب. تخصصی بودن رسیدگی

ج.محرمانه بودن رسیدگی

د.کاهش هزینه ها

و. سهولت اجرای رای داوری

۵. جلسه وکلای طرفین با یکدیگر

موکلین وکلا را مورد اعتماد و افرادی می دانند که برای حفظ حقوق شان تلاش می‌کنند. بنابراين نشست وکلا بهترین گزینه برای بررسی تخصصی پرونده و ایجاد سازش است.

در مواردی پیش امده که بروز اختلاف صرفا به علت ابهامات پیش امده و طرفین به صورت جداگانه خود را محق می دانند وکلا در نشست پرونده با ابهام زدایی از این موارد می توانند باعث خاتمه اختلاف شوند.(نقش وکیل در صلح و سازش متداعیین)

حرکت به سمت حل اختلاف از طریق وکلا

باتوجه به ترافیک پرونده های موجود در دادگستری باید به سمت این تغییر پیش رویم که کمتر برای حل اختلافات به شیوه های قضایی تکیه کنیم. برای اینکار باید این تصور غلط از مردم با دو روش گرفته شود:

۱. ایجاد رغبت برای مردم برای حل مسالمت آمیز اختلاف

۲.تشکیل نهاد غیر قضایی مبتنی بر سازش متداعیین

کلام آخر

در این مقاله به نقش وکلا در ایجاد سازش بدون روشهای قضایی و مزایای این روش جایگزین پرداختیم. همانطور که در ماده ۳۱ قانون اصلاح شده قوانین دادگستری اشاره شده وکلا موظف انو پیش از اقامه دعوا طرفین را به صلح ترغیب کنند. امیدواریم با اینکار هم در زمان و هزینه افراد برای رسیدگی به امور صرفه جویی شود‌.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
صفحات شبکه های اجتماعی ما
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید تا از اخبار جدید و جزئیات خدمات ما مطلع شوید
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x