پابند الکترونیکی چیست؟


2022,11,21

پابند الکترونیکی چیست؟ در واقع، پابند الکترونیکی نوعی دستگاه ردیاب یا جی پی اس است که امکان ردیابی موقعیت مکانی مجرم را فراهم می کند. پابند الکترونیکی به وسیله ی دستگاه مانیتورینگ مورد کنترل و نظارت و بررسی قرار می گیرد. بنابراین، در صورت تلاش برای باز کردن پابند و فرار کردن، به مجرم هشدار داده می شود. پابند الکترونیکی دارای خاصیت ضدآب است و مجرمان بدون باز کردن دستگاه می توانند فعالیتهای روزانه خود را انجام دهند.

تعریف پابند الکترونیکی

پابند الکترونیکی نوع دستگاه و ردیاب می باشد که در قسمت انتهایی مچ پای فرد زندانی متصل می شود. به پابندهای الکترونیکی، محدوده ی مکانی مشخصی داده می شود. بنابراین، اگر زندانی از محدوده ی مشخص شده خارج شود، به پلیس اطلاع داده می شود که فرد مرتکب تخلف شده است. در این صورت نیروهای پلیس برای دستگیری فرد متخلف به مکان موردنظر اعزام می شوند.

ضرورت استفاده از پابند الکترونیکی، کنترل دقیق و بهتر زندانی ها است که توسط ماموران امنیتی انجام می ‏شود. ‏ پابند الکترونیکی دستگاهی است که قابلیت نگهداری شارژ تا 72 ساعت را دارد و حتی در برخی از موارد شارژ باتری تا یک سال نیز باقی می ماند. بنابراین زندانیان دارای پابند الکترونیکی باید قبل از اینکه شارژ باتری تمام شود، سراغ شارژ دوباره ی باتری دستگاه بروند.(پابند الکترونیکی چیست؟)

نحوه استفاده از پابند الکترونیکی به چه صورت است؟

پابند الکترونیکی با استفاده از سیستم جی پی اس کار می کند و موقعیت مکانی مجرمین را به پلیس اطلاع می دهد. عملکرد این پابند الکترونیکی به صورتی است که ماموران امنیتی و پلیس را از موقعیت و محدوده ی مکانی مجرم آگاه می کند. بنابراین، زندانیان و مجرمین تحت کنترل اگر از محدوده ی مورد نظر خارج شوند، با هشدار پابند الکترونیکی مواجه خواهند شد. بنابراین، زندانیان یا مجرمان تحت کنترل نباید از یک موقعیت مکانی مشخص خارج شوند. در صورتیکه فرد به هشدارها توجهی نداشته باشد، این موضوع سریعاً توسط قاضی مورد رسیدگی قرار می گیرد.

دستگاه پابند الکترونیکی چه ویژگی هایی دارد؟

دستگاه پابند الکترونیکی مانند هر دستگاه کاربردی دیگری ویژگی ها و کاربردهایی دارد. برخی از ویژگی ها مربوط به پابندهای پیشرفته و مجهزتر می باشد. ویژگی های دستگاه پابند الکترونیکی عبارتست از:

  • دستگاه پابند الکترونیکی دارای قابلیت ضد آب می باشد؛
  • طول عمر مفید پابند الکترونیکی بین بازه زمانی 3 تا 4سال است؛
  • یکی از ویژگی های پابند الکترونیکی، قابلیت ضد ضربه بودن این دستگاه است؛
  • داشتن قابلیت ضبط صدای مجرم از دیگر ویزگی های پابند الکترونیکی است؛
  • پابند الکترونیگی به شارژ کردن به صورت مداوم نیاز ندارد و شارژ باتری تا 72 ساعت ماندگار است؛
  • از ویژگی های دیگر پابند الکترونیکی می توان به تشخیص مجرم هنگام ارتکاب جرم اشاره کرد؛
  • قابلیت ردیابی میزان الکل موجود در خون نیز یکی از ویژگی های برخی از پابندهای الکترونیکی پیشرفته است؛
  • پابند الکترونیکی می تواند هنگامی که مجرم در تلاش برای فرار و باز کردن پابند است، به پلیس گزارش دهد.

چه جرایمی به پابند الکترونیکی نیاز دارند؟

در مورد جرایم تعزیزی که حبس تا 5 سال برای آنها تعیین شده است، مجرم می تواند به وسیله ی پابند الکترونیکی تحت نظارت قرار بگیرد. البته، این در صورتی امکان دارد  که مجرم سوابق کیفری دیگری نداشته باشد. اما در جرایمی که حکم آنها تا 25 سال زندان است، امکان نظارت به مجرم با استفاده از پابندهای الکترونیکی وجود ندارد. در این نوع جرایم باید نصف مدت زمان مجازات گذشته باشد. به عنوان مثال، در صورتیکه شما به عنوان مجرم به 20 سال حبس محکوم شده اید، پس از گذشت 5 سال از گذراندن مجازات می توانید تحت نظارت به وسیله پابندهای الکترونیکی قرار بگیرید.(پابند الکترونیکی چیست؟)

کلام آخر

تکنولوژی این امکان را فراهم کرده که برخی از زندانیان دارای جرایم سبک تر بتوانند در محدوده ای مشخص و خارج از زندان دوران حبس را بگذرانند. در واقع، هدف از استفاده از پابند الکترونیکی، کاهش جمعیت کیفری در زندان می باشد. پابندهای الکترونیکی ویژگی های مختلفی دارند که از مهمترین آنها می توان به ردیابی موقعیت مکانی مجرم و اطلاع به پلیس هنگام فرار مجرم اشاره کرد. اگر مجرم تلاش کند که پابند الکترونیکی را باز کند، خیلی سریع از طرف ماموران امنیتی تحت تعقیب قرار خواهد گرفت.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
2.8 4 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
صفحات شبکه های اجتماعی ما
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید تا از اخبار جدید و جزئیات خدمات ما مطلع شوید
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x