طلاق اهل سنت به چه صورت است؟


2022,11,23
طلاق اهل سنت به چه صورت است؟

به پایان دادن نکاح دائم و جدایی قانونی و شرعی زوجین طلاق می گویند. به صورت کلی بررسی احوال شخصی افراد مانند طلاق، نکاح و ارث بر اساس قوانین مذهب زن و شوهر انجام می پذیرد. از نگاه مذهب ها و با استناد به آیات قرآن طلاق امری جایز به شمار رفته و حتما باید مطابق با شرایط خاصی انجام گیرد. قوانین نکاح و طلاق در مذاهب اهل سنت  و فقه عامه با فقه امامیه تفاوت هایی دارد. در این مقاله می خواهیم بدانیم که طلاق اهل سنت به چه صورت است؟

انواع طلاق اهل سنت

از منظر فقه در اهل سنت طلاق، به دو نوع بدعی و سنی تقسیم می شود. طلاق بدعی از دیدگاه اسلام دارای شرایط صحت طلاق نبوده و صحیح نیست، در واقع نوعی طلاق بدعت گذاری شده به حساب می آید. در حالی که طلاق سنی بر پایه ی قوانین اسلامی بوده و بر اساس قوانین اسلامی تمام شرایط صحت طلاق را دارد. باید به این نکته اشاره کرد که منظور از طلاق سنی، طلاق اهل سنت نیست و تفاوت هایی بین طلاق امامیه با طلاق اهل سنت وجود دارد.

انواع طلاق سنی

طلاق سنی به دو نوع باین و رجعی تقسیم می شود.

از انواع طلاق باین می توان به موارد ی همچون: طلاقی که در آن شوهر حق رجوع به همسر مطلقه خود را ندارد، طلاق زنی که هیچ نزدیکی با شوهرش نداشته است، طلاق زن یائسه، طلاق زنی که هنوز به سن حیض نرسیده است، طلاق زنی که طلاق خلع و مبارات داده شده است، در صورت عدم رجوع زن در زمان عده به بذل خود و همچنین طلاق زنی که با شرایط سه بار طلاق داده شده است، اشاره کرد.

در طلاق رجعی، مرد در زمان عده حق بازگشت به همسر مطلقه خود را دارد و نیازی به ازدواج و عقد تازه ای نیست. طلاق رجعی نیز دارای دو نوع سنی و عدّی به معنای اخص است.

انواع طلاق بدعی

طلاق بدعی به سه دسته تقسیم می گردد:

  • سه طلاقه کردن زن، که هیچگونه رجوعی بین طلاق ها انجام نگیرد،که البته یک طلاق با چنین شرایطی واقع خواهد شد.
  • طلاق زنی که حامله نیست و در زمان حیض یا نفاس و در کنار همسرش حضور داشته در حالی که شوهرش با وی آمیزش کرده و یا یکی از زوجین غایب باشد، اما تا زمان پاکی فعلی زن به پاکی بعدی صبر نکند.
  • طلاق زنی که پاک بوده و شوهرش با او نزدیکی داشته در حالی که زن نابالغ، یائسه یا حامله نیس.

شرایط جدایی ذوجین در مذاهب اهل تسنن

درباره شرایط طلاق اهل سنت باید گفت که انجام دادن این کار در حال حیض حرام بوده و همچنین بر خلاف فقه امامیه نیازی به بودن شاهد نیست. حضور شاهد فقط در رجوع مرد آن هم در زمان طلاق رجعی ضروری است. لازم به ذکر است از دید مذهب حنفی به عنوان تنها مذهب اهل سنت، حضور شاهد در زمان رجوع امری مستحب به شمار می رود.

در فقه مالکی،حنفی و حنبلی سه طلاق در یک لفظ صحیح نبوده و حرام است در حالی که از دیدگاه تمام مذهب های اهل سنت سه طلاق در یک لفظ صحیح است. همچنین با اینکه طلاق رجعی در زمان حیض و نفاس و طلاق در طهر مواقعه به عنوان طلاق بدعی، معصیتی، بدعتی و شیطانی شناخته می شوند و از منظر اکثر مذاهب اسلامی ممنوع هستند، اما این نوع طلاق در مذهب حنفی معتبر و صحیح تلقی می گردد.

به طور کلی در رابطه با شرایط طلاق اهل سنت می توان گفت:

  • حضور شاهد ازدواج و نکاح در اهل سنت واجب بوده، در حالی که برای طلاق به شاهد نیازی نیست.
  • با استناد به قاعده الزام طلاق در حال حیض در اهل سنت پذیرفته خواهد شد.
  • علاوه بر آن، اهل سنت، درست بودن طلاق در غیر طهر مواقعه را معتبر نمی داند. حال در طهر مواقعه، در صورت طلاق دادن زوجه توسط فردی از اهل عامه ، با توجه به صحیح بودن طلاق از دید آن ها، امکان ازدواج پس از پایان عده با آن زن وجود دارد. همچنین اهل تسنن در احکام خود شرط شیعه را که بر اساس آن طلاق باید در دوران غیر قاعدگی یا طهر انجام گیرد و در آن دوران نیز هیچگونه رابطه زناشویی اتفاق نیفتد را ندارند.
  • از منظر اهل سنت موضوع سه طلاقه کردن یعنی اینکه فردی سه بار همسر خود را طلاق دهد و در یک زمان سه بار بگوید، طلاقت دادم، طلاقت دادم، طلاقت دادم، صحیح است.
  • طلاق از منظر اهل سنت در حالت مستی مرد صحیح است.
  • از منظر اهل سنت، طلاق تحت شرایط اجبار و اکراه صحیح است. به عبارت دیگر، در صورتی که مرد به اجبار باعث طلاق همسرش شود، این طلاق در اهل سنت صحیح است.
وکیل ملکی
وکیل کیفری
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
صفحات شبکه های اجتماعی ما
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید تا از اخبار جدید و جزئیات خدمات ما مطلع شوید
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x