همه چیز درباره عقد و قرار کفالت


2022,09,22

در این مقاله می خواهیم به طور کامل همه چیز درباره ی عقد و قرار کفالت را برای شما بیان کنیم. در ابتدا باید بدانید که از جمله عقودی که در قانون مدنی به آن اشاره شده عقد کفالت است که در واقع به عقدی گفته می شود که یک نفر ضامن فرد دیگری است. شرایط کفالت و توضیح آن در ماده ۷۳۷ تا ۷۵۱ قانون مدنی به طور کامل گفته شده است.

همه چیز درباره عقد و قرار کفالت

کفالت عقدی به طور کلی به عقدی می گویند که در آن طرفین در مقابل طرف دیگری احضار شخص ثالثی را تعهد می کنند. فرد متعهد باید در زمان و مکان مقرری که تعهد داده، فرد را حاضر کند و اگر فرد متعهد ملتزم شده باشد باید مالی را در صورت اینکه مکفول عمل کند. برای اینکه همه چیز درباره ی عقد و قرار کفالت را به طور کامل متوجه بشوید، در ادامهٔ مطلب یک مثال را برای شما شرح می دهیم.

فرض کنید که فردی قبلاً متعهد شده که مبلغی را به فرد دیگری بپردازد اما فردی که قرار است مبلغ به آن پرداخته شود، چندان فرد متعهد را نمی شناسد و نمی تواند مطمئن باشد که فرد متعهد به تعهد خود عمل می‌کند. در این زمان فرد دیگری وارد داستان می‌شود که فرد متعهد را می شناسد و به او اعتماد دارد و در واقع ضامن فرد متعهد می ‌شود و به فردی که قرار است به او مبلغی پرداخت شود می گوید که من تعهد می‌کنم که این فرد متعهد در زمان گفته شده بدهی اش را به تو پرداخت کند و می توانید مطلب خود را در این زمان وصول کنید.

در اینجا میان فردی که ضامن شده است و فردی که قرار است به آن مبلغ پرداخت شود رابطه قراردادی کفالت برقرار می گردد. فردی که ضامن شخص متعهد شده است و تعهد می دهد که فرد متعهد را به نزد فرد طلبکار بیاورد کفیل شناخته می شود. فردی که به او تعهد دادند تا پول او را پرداخت می‌کنند مکفول له است و فردی که قرار است پرداخت پولی را متعهد شود شخص ثالث نام گذاری می شود.

در چه مواردی قرار کفالت صادر می شود؟

در شرایطی که شخصی که صلاحیت قانونی آن توسط مقام قضایی تایید شده است و در مقابل مقام قضایی تعهد می‌کند که فرد متهم را در زمان نیاز در روز مقرر حاضر کند و در غیر این صورت باید مبلغی را به عنوان وجه الکفاله پرداخت کند قرار کفالت صادر می شود.

فرد طلبکار اگر طبق قرار فرد متعهد متهم را حاضر نکرد علاوه بر اینکه باید یک مبلغی را به عنوان وجه الکفاله از کافی دریافت کنند، می تواند همچنین متهم را تحت تعقیب قرار دهد. در قانون مدنی و ماده ۷۳۴ گفته شده که کفالت عقدی از جمله عقودی است که به موجب آن عهد طرفین در مقابل طرف دیگر احضار شخص سومی را تعهد می کند.

مراحل صدور قرار کفالت

از جمله مسائلی که به همه چیز درباره ی عقد و قرار کفالت مربوط می شود مراحل انجام دادن آن است. برای اینکه قرار کفالت از لحاظ قانونی صادر شود مراحلی به شکل زیر باید توسط اشخاص طی گردد.

  • مرحله اول

در مرحله اول باید مقام قضایی قراری از متهم می خواهد که کفیل را معرفی کند و باید آن را صادر کند و میزان وجه الکفاله را در صورت تعهد تعیین کند. البته باید بدانید که این وجه الکفاله به نفع صندوق دولت ضبط می شود. در مرحله بعدی متهم باید فردی را که اعتبار و شایستگی لازم را دارد معرفی کند و در صورتی که فرد تعیین شده توسط مقامات قضایی تایید شود متهم می تواند در صورت انجام ندادن تعهد وجه الکفاله را پرداخت کند.

  • مرحله دوم

اگر این دو مرحله انجام گیرد و مقام قضایی درخواست قرار کفالت را تایید کند، باید به کفیل تذکر بدهند که در صورت عدم انجام تعهد وجه الکفاله آن از او گرفته می شود. در مرحله بعدی مقام قضایی باید علاوه بر اینکه قرار قبولی کفالت را صادر می کند، باید با کفالت متهم از طرف شخص معرفی شده موافقت کند. این قرار باید با امضای شخص کفیل و قاضی انجام شود تا اعتبار قانونی داشته باشد. در شرایطی که کفیل از مقام قضایی تقاضای رونوشت کند، باید رونوشت کفالت را به آن بدهند.

موارد برائت کفیل

  1. در صورتی که مکفول را به شکلی که تعهد داده است حاضر کند.
  2. در صورتی که مکفول در زمانی که تعهد داده شده، شخصاً حضور پیدا کند.
  3. در شرایطی که ذِمه مکفول به نحوی از انحا از حقی که مکفول له بر او دارد بری شود.
  4. در شرایطی که مکفول له، کفیل را بری کند.
  5. در شرایطی که حق مکفول له به نحوی از انحا به دیگری منتقل گردد.
  6. در صورت فوت مکفول
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
صفحات شبکه های اجتماعی ما
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید تا از اخبار جدید و جزئیات خدمات ما مطلع شوید
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x